Duurzaam kweken

Liefde en respect voor onze omgeving staat bij ons hoog in het vaandel. We proberen steeds een goede balans te vinden tussen duurzaamheid en kwaliteit en streven zo constant naar een zo laag mogelijke belasting voor natuur en milieu. Door op diverse wijzen inzicht te verkrijgen in onze bedrijfsprocessen hebben we de mogelijkheid om verder te verduurzamen en kunnen we ons hard maken voor de wereld om ons heen.

Onze duurzame kwekerij

Sinds 2010 proberen we steeds meer voor siergrassoorten te kiezen die van zichzelf erg sterk zijn en van nature goed groeien in ons klimaat. Dit heeft ertoe geleid dat het middelengebruik sterk is afgenomen. Daarnaast zorgt de aanplant van struiken, bomen en bloeiende vaste planten op onze kwekerij voor diverse natuurlijke bestrijders zoals lieveheersbeestjes. Ook dit reduceert het gebruik van extra bestrijdingsmiddelen.

Twee belangrijke factoren in onze kweek zijn de pot en de potgrond. Met het oog op duurzaamheid proberen we het percentage veen in de potgrond zo laag mogelijk te houden op een manier zodat het niet ten kosten gaat van de groei en kwaliteit. Tevens worden onze zwarte kweekpotten en trays gemaakt van 100% gerecycled kunststof.

Inzicht in bedrijfsprocessen

We proberen steeds actief bewust te zijn van al onze bedrijfsprocessen. Zo laten we jaarlijks onze footprint berekenen bij Benefits of Nature met als doel de milieubelasting ieder jaar een beetje te verlagen. Daarnaast registreren we de gewasbescherming, de bemesting en het water-, gas- en energieverbruik voor de kwalificaties 'MPS-A' en ‘MPS Product Proof’. Hierbij wordt onder andere aangetoond dat bepaalde werkzame stoffen zeker niet worden gebruikt in onze teelt, zoals neonicotinoïden die slecht zouden zijn voor de bijen. We willen hier volledig transparant in zijn.

Meer informatie vind je op www.benefitsofnature.eu en www.my-mps.com.