Over ons

Leo en Patricia van Riel zijn echte natuurliefhebbers. Samen met een klein gemotiveerd team van groenspecialisten kweken we al sinds 1985 siergrassen met volle overgave. Onze jarenlange ervaring en expertise hebben geleid tot een mooi en compleet assortiment siergrassoorten met ieder zijn eigen unieke kenmerken. 

De kwekerij

De kwekerij, bestaande uit 1 ha kas en 1,5 ha buitenvelden, is een heuse eyecatcher voor omwonenden. Groene, rode, gele, blauwe en zelfs zwarte grassen kleuren de kwekerij. Samen met de aanplanting van diverse andere struiken, bomen en bloeiende vaste planten is het een feest voor het oog!

Vanwege veiligheidsredenen is de kwekerij niet geopend voor bezoekers of particuliere verkoop. Heb je vragen of wensen? Bel of mail ons om de mogelijkheden te bespreken!

Onze manier van kweken is echt, oprecht en 100 procent transparant. Het assortiment is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Kwaliteit met respect voor mens en milieu. Dat is voor ons heel gewoon.

Meer over onze duurzame kwekerij

Sinds 1985

In 1985 verhuist de familie Van Riel naar Beringe waar ze 1,5 ha grond kopen om de droom van hun jongste zoon Leo te verwezenlijken: een eigen plantenkwekerij. Ze starten met het kweken van vijverplanten en vaste planten, waaronder ook enkele siergrassen. Al snel wordt een kas gebouwd van 1100 m². In de jaren daarna volgden diverse uitbreidingen. Toen vader in 1992 overleed, nam Leo zelfstandig de kwekerij over.

In 1996 wordt Patricia als medewerkster in dienst genomen. De liefde voor siergrassen en elkaar bloeide op. In 2002 trouwden Leo en Patricia en trad Patricia toe tot het bedrijf.

Van waterplanten naar siergrassen

Er werd gestopt met het kweken van waterplanten en de focus werd volledig verlegd naar siergrassen. Er volgden vele zoektochten in met name Duitsland naar de beste rassen. Sinds 2000 bestaat het volledige assortiment uit nauwkeurig geselecteerde siergrassen. Tot op de dag van vandaag een leuke, groeiende markt.
  
In 2007 werd 2 ha grond bijgekocht en werd er uitgebreid met containervelden en een natuurlijke wateropvang. Er werd gezocht naar manieren om een voorraadbuffer te kunnen hebben en in 2012 werd de aanleg van het ‘bufferplein’ met rollerbanen gerealiseerd voor steeds kortere levertijden.

Bezig zijn met de toekomst is voor Leo en Patricia dagelijkse business. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk topic, uiteraard met behoud van kwaliteit en de hoogst mogelijke zorg.