Wintergroen of niet?

Vaste planten, en dus ook siergrassen, zijn onder te verdelen in twee groepen: wintergroene soorten en soorten die ’s winters afsterven.

Wintergroene soorten
De wintergroene soorten behouden in de winter hun kleurrijke blad. Terwijl de bladeren van de bomen vallen en alles buiten grauw en grijs is, staan deze soorten te pronken met hun prachtige blad en zorgen in de winter voor kleur in je tuin of op je terras of balkon. Daarnaast zijn ze makkelijk in onderhoud; je hoeft er enkel van te genieten! Deze wintergroene soorten blijven allemaal vrij laag: tot maximaal 50 cm.

Soorten die ’s winters afsterven

Zoek je een hoger grassoort met mooie pluimen dan kom je uit bij de soorten die in de winter afsterven. Ook deze soorten zijn winterhard maar om de winter te kunnen overleven, sterft het deel boven de grond af. In het voorjaar loopt de plant opnieuw uit om vervolgens zijn maximale hoogte weer te halen, sommige soorten tot wel drie meter. Veel van deze soorten hebben prachtige pluimen in de zomer. Richting het najaar trakteren deze soorten ons vaak op de meest prachtige herfstkleuren en ieder jaar als de plant weer uitloopt, is hij een stukje groter en krachtiger zodat je er jarenlang van kunt genieten.

Schaduw of zon?

Onderhoud & Verzorging

Welk gras bij welke grond?